1.1 Vehicle Deathmatch (VDM) 

Onder VDM verstaan we je voertuig gebruiken als wapen (mensen overrijden met hoge snelheid (Dus 50 Kmh plus), explosies veroorzaken of in een benzinepomp rijden). Het plegen van VDM zal resulteren in een waarschuwing en een uiteindelijke ban. VDM is alleen toegestaan wanneer je leven in direct gevaar is (wanneer je bijvoorbeeld in een rijdend voertuig zit en er is geen andere manier om het gevaar te ontwijken)

 

1.2Random Deathmatch(RDM)

Op mensen schieten zonder enige vorm van kwalitatieve roleplay. Je moet iemand altijd de kans geven om aan je opdrachten te voldoen. Iemand aanspreken met de intentie deze persoon zomaar te vermoorden zonder enige reden is RDM en dus verboden.

 

1.3 Powergaming

Powergaming betekent dat je je tegenspeler berooft van zijn keuzevrijheid in een roleplay situatie of gebruik maakt van items/krachten die je karakter officieel niet bezit. Voorbeeld: /me pakt (Persoon) vast, sleept hem de auto in, bindt hem vast met tie-wraps. Dit is een klassiek voorbeeld van Powergaming. Je tegenspeler heeft geen kans gehad te roleplayen in de situatie.

 

1.4 Third Party Mods

Bij het gebruik van mods of dergelijken in-game zal dit leiden tot een permanente ban! Een custom sound/visualpack is WEL toegestaan!

 

1.5 Bug Abuse

Het gebruiken van exploits (fouten in het spel) is niet toegestaan. Als je achter een bugg komt. Dan ben je het verplicht te melden Meld je dit NIET dan staat hier een permanente ban op!

 

1.6 Failroleplay (FailRP)

Onrealistische of onmogelijke roleplay. Een breed begrip, maar doe geen dingen die in het \”echte\” leven ook niet mogelijk zouden zijn. Mocht je dit wel doen resulteert dit in een waarschuwing of een ban.

 

1.7 Stem herkenning

Als een persoon een masker of gezichts bedekkende kleding op heeft mag je hem niet herkennen. Je gebruikt dus geen steam naam of ID om het persoon te herkennen.

 

1.8 Metagaming

Informatie in-game gebruiken die je buiten de game hebt opgedaan. Bijvoorbeeld, als iemand op Discord tegen jou zegt dat hij wordt beroofd, kan je karakter dat in-game niet weten, je mag dus niets met die informatie doen. Tenzij je het in-game hebt gezien, in-game een bericht hebt ontvangen of iemand het in-game tegen jou heeft gezegd.

 

1.9 Combat Logging

(Uitloggen in een roleplay situatie) Bijvoorbeeld: Je wordt achtervolgd door de politie en je bent gegijzeld of je wordt aangesproken, dan mag je niet zomaar uitloggen!

 

1.10 New life Rule

Wanneer je bent overleden, herinner je je niks meer. Er verandert niks in je leven op gebied van je baan, vrienden of je gang. Je personage vergeet de gebeurtenissen en informatie die tot jouw dood hebben geleden. Deze regel is alleen van toepassing wanneer je niet gereanimeerd kon worden (Dus geteleporteerd naar het ziekenhuis) Een nieuw leven begint niet wanneer je personage slachtoffer is van VDM, RDM of wanneer je bent geholpen door een ambulance. Wanneer je bent overleden mag je ook niet meer met de voorgaande RP verder gaan!

 

1.11 Mixing IC/OOC

Je mag NOOIT “karakter breken” via voice chat of twitter. Behalve als staff MET hestje dit aangeeft. GEEN UITZONDERINGEN! Hier gebruik je het command “/report” voor! 1.11 Copbaiten / vluchten Het is ten strengst verboden om politie zonder enige goede reden achterna te blijven gaan of om politie uit te dagen. Ook is het verboden om zonder reden te vluchten voor politie.

 

1.12 Nieuwe spelers overvallen / ontvoeren Een nieuwe speler mag je niet overvallen of ontvoeren ook mag een nieuwe speler zelf niemand overvallen/ontvoeren! Hoe zie je of het een nieuwe speler is?* – Dat je de speler niet kan slaan – Dat wanneer je op de speler richt je crosshair grijs is en er niet op kunt schieten. – Een speeltijd heeft van minder dan 6 uur