1.1 Vehicle Deathmatch (VDM)

Onder VDM valt het gebruiken van je voertuig als wapen (als je mensen aanrijdt met 50 km/u of meer), explosies genereert of als je op tankstations inrijdt. Het plegen van VDM zal resulteren in een ban.


1.2 Random Deathmatch (RDM)

Onder RDM valt het vermoorden van inwoners zonder enige vorm van kwalitatieve roleplay. Je moet iemand altijd de kans geven om mee te werken of om iets voor je te doen. Naar iemand toelopen met de intentie hem te vermoorden zonder een geldige reden is niet toegestaan en zal bestraft worden met een ban.


1.3 Fail roleplay (FailRP)

Onrealistische of onmogelijke roleplay is het voeren van roleplay die in het echte leven ook niet verricht kan worden. Indien je dit wel doet zal hier een tijdelijke ban op staan die iedere keer dat je het doet oploopt.


1.4 Powergaming

Powergaming houd in dat je een speler berooft van zijn keuzevrijheid in een roleplay situatie of gebruik maakt van items/krachten die je karakter officieel niet bezit. Voorbeeld: /me pakt (persoon) vast, sleept in auto en bindt vast met tiewraps. Dit is een voorbeeld hiervan. De persoon heeft geen mogelijkheid gehad om te roleplayen in dit scenario.


1.5 Meta-gaming

Alle informatie die buitenom jouw character in FiveM binnenkomt valt onder Meta-gaming. Informatie die dus buiten de stad van Groningen afkomt mag niet gebruikt worden als voordeel / informatie binnen Groningen. 

Dit zal bestraft worden met een ban van 3 dagen.


1.6 Third Party Mods

Het gebruik van mods of dergelijken in-game zal leiden tot een permanente ban. (crosshairs, cheats etc. etc). Een custom soundpack of visualpack is daarentegen WEL toegestaan.

 

1.7 Bug Abuse

Het gebruiken van exploits (fouten in het spel) is niet toegestaan. Als je achter een bugg komt dien je dit te melden bij staff. Indien je het niet meld en er gebruik van maakt zul je een permanente ban ontvangen.


1.8 Value of Life

Onder Value of Life valt het niet realistisch vrezen voor je leven wanneer je bedreigd wordt met een wapen. Bijvoorbeeld een mes, vuurwapen of een ander wapen. Je dient ten alle tijden waarde te hechten aan je leven en dus ook “bang” zijn voor een wapen.


1.9 Stem herkenning

Stem herkenning is toegestaan indien het gebruikt wordt voor goede roleplay. Zodra iemand gezichtsbedekkende kleding draagt is het niet toegestaan om iemand zijn stem te herkennen.


1.10 Voice changers / Soundpad

Het gebruiken van Voice changers en soundpad(s) is toegestaan indien het gebruikt wordt voor goede roleplay. Gebruik je dit onnodig om te kloten dan krijg je per direct een ban van de server.


1.11 Combat logging

Het uitloggen in een roleplay scenario. Een enkel voorbeeldje hiervan: Je wordt achtervolgd door de politie en wordt staande gehouden dan is het niet toegestaan om uit te loggen tijdens dit scenario.


1.12 New Life Rule (NLR)

Wanneer je bent overleden herinner jij je niks meer van je vorige leven TENZIJ er een stafflid (god) bij geweest is en je heeft verteld dat je het scenario mag vergeten. Je vergeet alles wat er gebeurt is in en tijdens dit roleplay scenario en weet nog maar een X aantal dingen. Je kent je vrienden,  baan en familie indien je die hebt. 


1.13 OOC mixen met IC

Je mag nooit je personage verbreken via de voice chat of via twitter. Als staff MET een hestje aangeeft dat dit mag dan is het uiteraard wel toegestaan. Hiervoor worden geen uitzonderingen gemaakt.


1.14 Copbaiting

Vluchten zonder reden van de politie is ten strengste verboden. Je dient hier altijd een goede reden te hebben en dient niet zomaar te vluchten. Ook het onnodig uitdagen van de politie is niet toegestaan.


1.15 Kleding

Het is verplicht om realistische kleding te dragen. Het dragen van  kleding die gebugged is, kleding die je in het echt niet draagt en overheidskleding dragen als je niet binnen een overheidsinstantie werkt is niet toegestaan. Het is ook belangrijk dat je per direct je outfit aanpast zodra je in de stad aankomt en dat je niet in je standaard “skinhead” outfit rond gaat lopen. Indien je dit wel doet zal je een ban van 1 dag ontvangen wat iedere keer oploopt. 
Als je kleding draagt wat niet wettelijk legaal is of wat van een overheid/militair outfit gekrekend kan worden 
(denk hierbij aan een bivakmuts, nightvision googgles en militaire helmen) dan heeft de politie wettelijk gezien het recht om je preventief te fouilleren.